понеділок, 22 квітня 2013 р.

Сьогодні Міжнародний день Матері-Землі


Міжнародний день Матері-Землі (International Mother Earth Day) проголошений з ініціативи Болівії на 63-й сесії Генеральної Асамблеї ООН 22 квітня 2009 року. Співавторами резолюції виступили більше 50 держав-членів ООН.
Проголошення в резолюції цього Міжнародного дня є визнанням того, що Земля і її екосистеми забезпечують людству життя, а також підтвердженням зобов'язань, прийнятих на Конференції ООН з навколишнього середовища і розвитку в Ріо-де-Жанейро в 1992 році.
У резолюції про проголошення Міжнародного дня Матері-Землі підкреслюється, що Земля і її екосистеми є нашим домом і для досягнення справедливого балансу між економічними, соціальними та екологічними потребами нинішнього і майбутніх поколінь необхідно сприяти гармонії з природою і планетою Земля.
Термін Мати-Земля є загальноприйнятою назвою планети Земля в ряді країн і регіонів і відображає взаємозалежність, який існує між людиною, іншими живими істотами і планетою.
Як зазначає Генеральна Асамблея ООН, проголошення Дня Матері-Землі не передбачає підміну аналогічних заходів, наприклад, Дня Землі, який відзначається в день весняного рівнодення в березні в багатьох країнах світу починаючи з 1970-х років.
Навпаки, Міжнародний день Матері-Землі покликаний зміцнити їх і додати їм новий імпульс, виходячи із суті стоять перед людством актуальних проблем.
Традиція відзначати День Землі зародилася в США з ініціативи екологічного активіста Гейлорда Нельсона. 22 квітня 1970 День Землі відзначався в перший раз. Більше 20 мільйонів американців взяли участь у різних заходах.
У 1990 році цей день став міжнародною акцією, в якій взяли участь 200 млн. чоловік з 141 країни світу. Щорічно вчені країн світу збираються за круглим столом для обговорення глобальних екологічних проблем.
У різних країнах у цей день організовуються найрізноманітніші заходи і акції. Це конференції, виставки, закриття автомобільного руху на жвавих вулицях великих міст, прибирання території і посадка дерев.

суботу, 6 квітня 2013 р.

Чудовий результат!





Юрій Худик, учень 10 класу, посів ІІ місце в ХІІ Обласній Шкільній олімпіаді "Перспективи розвитку туризму та курортної сфери в Карпатському регіоні"
 (секція "Туризм").
 Олімпіаду  проводив Прикарпатський Інститут
 ім. М. Грушевського  Міжрегіональної Академії Управління Персоналом.
Вітаємо Юру з перемогою!

http://loda.gov.ua/na-lvivschyni-vidbuvsya-final-shkilnoji-olimpiady-perspektyvy-rozvytku-turyzmu-ta-kurortnoji-sfery-v-karpatskomu-rehioni.html