пʼятницю, 30 травня 2014 р.

Озера Канади





Плямисте озеро Клілук знаходиться  в Канаді поблизу містечка Осойос ( Osoyoos ), недалеко від кордону з США . Води озера , мають лікувальний ефект з сильною терапевтичною дією.
Вода озера насичена різними мінералами і володіє найбільшою у світі концентрацією сульфату магнію (солі Епсома ) , кальцію і натрію , а також срібла і титану.
У жаркий літній час при випаровуванні води на поверхні озера утворюється безліч плям химерної форми , які залежно від погодних умов здатні забарвлюватися різними кольорами. При цьому оголюються острівці мінералів , вкриті міцною кіркою , по якій можна ходити.

понеділок, 5 травня 2014 р.

День Європи в Україні




У 2014 році День Європи в Україні відзначають 17 травня.
 Свято завжди відзначають у третю суботу кожного травня.
 Вперше заходи, присвячені цьому дню, проводилися в 2003 році.
Основою для появи цього свята стало підписання Декларації Шумана. Цей історичний документ був підписаний 9 травня 1950 року. Тоді в Парижі зібралися представники ряду європейських держав, які вирішили об'єднати свої сили для промислового розвитку та покращення виробництва військової техніки. Це стало фундаментом створення глобальної структури, яка пізніше втілилася в Європейському Союзі. Таким чином, провідні європейські країни змогли уникнути накопичення військового потенціалу один проти одного.
Намагаючись інтегруватися в європейське співтовариство, Україна і почала відзначати День Європи, на Україні свято сприймається як спосіб приєднання до тих цінностей, які дотримуються в ЄС.
Одним з головних місць, де має відбуватися святкування Дня Європи в Україні, можна назвати двометровий геодезичний знак, який символізує географічнийцентр Європи, що знаходиться на правому березі річки Тиса в Закарпатті.