четвер, 28 лютого 2013 р.

Первоцвіти просять захисту






Щороку на початку весни в Україні в результаті незаконного збору та продажу знищується мільйони ранньоквітучих рослин – первоцвітів. Серед них – підсніжник звичайний, шафран Гейфеля, рябчик шаховий, білоцвіт весняий, сон великий, проліска дволиста та ін. Більшість цих видів занесені до Червоної книги України. Масова торгівля первоцвітами призводить до їх зникнення в природі.
Львівський обласний дитячий еколого-натуралістичний центр щорічно в березні – травні проводить природоохоронну акцію «Первоцвіти просять захисту».
Мета акції – привернути увагу до проблеми охорони та збереження ранньоквітучих рослин, розвивати почуття відповідального ставлення до природи, формувати у підростаючого покоління екологічну культуру, природоохоронні навички.
В рамках Акції відбудуться конкурси:
- на кращий звіт, відеозапис, презентацію роботи з охорони первоцвітів;
- на кращий малюнок (для дітей 6-9 років) на тему: “Захистіть первоцвіти”
(формат А3);
- на кращий плакат, стінгазету (для дітей 9-13 років) на тему: “Первоцвіти потребують нашого захисту” (формат А1 (ватман), з фотоматеріалами, можна колективну роботу);
- на кращу творчу роботу (твір, казка, оповідання, легенда у друкованому вигляді та на електронних носіях);
- на кращу агітаційну листівку (формат А4).
Львівський обласний дитячий еколого-натуралістичний центр закликає спрямувати зусилля колективів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, громадських організацій та пересічних громадян до практичних дій на захист первоцвітів, і приєднатися до участі в акції «Первоцвіти просять захисту».

Немає коментарів:

Дописати коментар