вівторок, 15 лютого 2011 р.

Довгий шлях зернятка

Пшениця - основна і найважливіша продовольча культура в багатьох країнах світу. В нашій країні пшениця відома, як культура, біля 5 тисяч років. Пшениця буває різних сортів - м'ягка і тверда. М'ягка пшениця використовується для виготовлення борошна, яке направляється в хлібопекарні та кондитерські підприємства, а тверда - для макаронних виробів. Для того, щоб ми смакували запашним хлібом, зерно проходить складний і довгий шлях. Спочатку зерно треба посіяти, зібрати, завезти на елеватори, а потім до млина. На млині зерно очищають, промивають і лише потім зерно іде на помол. Одна зернина проходить більш, ніж 100 станків і різних механізмів, поки отримаємо борошно! Бережіть хліб! Хліб всьому голова. Пам'ятайте, який довгий шлях зерна і скільки людей працювало, щоб на нашому столі завжди був хліб.

Розповідь підготував Олег Гладун, учень 6-а класу.
Тато Олега працює на млині.

Немає коментарів:

Дописати коментар