понеділок, 21 лютого 2011 р.

Чому кішка з’їла паростки пшениці


Сьогодні на гуртку «Домашні улюбленці» Мар’яна повідомила, що її киця з’їла паростки пшениці, які вона виростила.

Діти розказали, що помічали, що коти їдять траву, обгризають кімнатні квіти, або гризуть сухі букети…Ми поцікавилися, що заставило кицю вдатися до такого? Пустощі чи може брак вітамінів? Що стосується вітамінів, то в природних умовах організм здорової кішки сам виробляє всі необхідні їй вітаміни, які не надходять в її організм разом з м’ясом її жертв. Кішки їдять не всякі, перші-ліпші рослини, а тільки злакові трави (тобто ті, у яких в період дозрівання насіння утворюється колосок або подібність колоска), трави подібні до осоки.

Турботливі господарі вирощують для своїх кішок овес, який швидко дає соковиту зелену травичку. До речі сказати, овес є найбільш підходящою рослиною для багатьох тварин. Його із задоволенням їдять, наприклад, ведмеді, особливо в період молочно-воскової стиглості.

Час від часу і організм кішки вимагає прийняття якої-небудь грубої їжі (наприклад, трави) для «очищення» шлунка, а точніше – для нормалізації його роботи. У період линьки кішка при вилизуванні своєї шубки проковтує багато вовни і в неї з’являється потреба до поїдання трави для прискорення процесу зригування.

Дякуючи киці Маряни, ми отримали корисну інформацію, якою скористаємося і потішимо своїх котиків.

Немає коментарів:

Дописати коментар